Opinie

Opinie są weryfikowane zgodnie z postanowieniami regulaminu.

Warto!!!

14 marca 2024

Lekcje z Alą to sama przyjemność, nawet wtedy gdy tak baaardzo mi się nie chce :) na lekcjach panuje luźna atmosfera. Materiały świetnie przygotowane, różnorodne, z życia wzięte. Mówimy, czytamy, oglądamy bajki, słuchamy piosenek – na lekcjach i w domu odrabiając prace domowe. Wszystko przekazane jasno. Brak nudy i dużo uśmiechu. Pełny profesjonalizm. Przede mną trzecia edycja kursu i nadal chcę więcej. Polecam!

Gosia

Za tymi lekcjami się tęskni

21 sierpnia 2023

Przerwa wakacyjna to czas, w którym najbardziej uświadomiłam sobie, jaką przyjemność sprawiają mi lekcje grupowe z Alicją. Poznałam w życiu wielu lektorów, sama również pracowałam w tym zawodzie. Wiem, z czym to się je, czego trzeba oczekiwać. Alicja jest lektorką perfekcyjną, świetnie zarządza grupą, tworzy angażujące zadania. Nie ma nudy, a dzięki formie zajęć, wśród kursantów zawierają się prawdziwe relacje. To najlepszy kurs językowy na jakim byłam, a zwiedziłam już mnóstwo szkół!

Kasia

Absolutnie warto

21 sierpnia 2023

Będę już na czwartym z kolei kursie u Ali i nie mogę się doczekać. Tak jak pisały moje poprzedniczki atmosfera jest fajna, luźna, ale nie za bardzo, w sam raz do nauki. Zajęcia zaczynają się i kończą punktualnie. Tematykę w dużej mierze możemy konstruować sami, jeśli mamy na to ochotę. Zajęcia i prace domowe są naprawdę niebanalne i kreatywne. Ala wykonuje super pracę sprawdzając nasze zadania domowe, każdemu szczegółowo opisuje i wyjaśnia zagadnienia leksykalno-gramatyczne. Jest uśmiechnięta, cierpliwa i co najważniejsze profesjonalna. Jeśli chcesz się uczyć włoskiego ucz się z Alą !

Jola

Polecam!

17 sierpnia 2023

Jestem po dwóch kursach u Ali i już nie mogę się doczekać kiedy zacznie się trzeci! Zajęcia prowadzone są w bardzo przyjaznej atmosferze. Ala jest sympatyczna, cierpliwa, bardzo dobrze tłumaczy wszelkie zagadnienia językowe i przekazuje podczas zajęć sporą dawkę wiedzy o Włochach i włoskiej kulturze. Same zajęcia są prowadzone tak, żeby oswajać z mówieniem po włosku, poznać przydatne w codziennych (lub wakacyjnych) sytuacjach słownictwo. Oczywiście Ala nie ucieka od gramatyki, ale uczy jej w przystępny sposób. Jestem pedagogiem i bardzo doceniam metody nauczania Alicji, wcześniej próbowałam uczyć się włoskiego sama (Korzystając z popularnych aplikacji) i to czego miesiącami nie umiałam przyswoić, na zajęciach u Alicji weszło mi do głowy niewiadomo kiedy. Polecam każdemu kto chce się nauczyć włoskiego, a przy okazji spędzić miło czas.

Kasia

Raccomando!

16 sierpnia 2023

Jestem po dwóch semestrach nauki włoskiego u Ali. Każda lekcja to nowa przygoda z językiem. Różnorodność ćwiczeń, tematów, słownictwa – to wszystko Ala dobiera bardzo profesjonalnie, a forma i przebieg prowadzonych zajęć zawsze zawiera nutę dobrej zabawy.

Polecam!

Agnieszka

Jeśli masz dylemat czy dołączyć do kursu to przeczytaj poniższe :)

10 lutego 2023

ZDECYDOWANIE polecam!

Jestem na początku swojej włoskiej drogi, ale ten kurs to więcej niż strzał w 10! Wcześniej uczyłam się sama, ale jednak brakowało umiejętności poprawnej wymowy, gramatyki i osoby, która poukłada w głowie to co już mam.

Ala to bardzo cierpliwa, sympatyczna i ZAWSZE uśmiechnięta dziewczyna. Szczegółowo wyjaśnia błędy językowe, a jej zajęcia są kreatywne i pełne śmiechu. Nigdy nie pospiesza, daje czas na zastanowienie się. Nie jest to „oklepany” kurs, gdzie uczysz się wyłącznie podręcznikowo. Ala wplata anegdotki z włoskiego życia, opowiada o najczęstszych „wtopach” językowych i przekazuje praktyczną wiedzę, którą faktycznie wykorzysta się w codziennym życiu.

Ania

Warto!

8 grudnia 2022

Z dużymi obawami wybrałam poziom wyższy od mojego, bałam się, że nie podołam – zupełnie niepotrzebnie. Ala jest wspaniałą, ciepłą i cierpliwą osobą, ale też świetną i wymagającą (to na plus!) nauczycielką.

Dawno się tak nie napociłam przy zadaniach domowych, a podczas zajęć często dymiło z uszu, ale – jeszcze raz – WARTO BYŁO😁

Zajęcia były bardzo zróżnicowane, bardzo kreatywnie i pomysłowo przygotowane, grupa wspaniała.

Z przyjemnością będę kontynuować moją przygodę z Włoski Online – naprawdę gorąco polecam:)

Paulina

Najlepszy kurs włoskiego

26 sierpnia 2022

Podjęłam naukę włoskiego z wielkimi obawami. I jestem zachwycona! Doskonale prowadzone zajęcia, w bardzo przyjaznej atmosferze! Nasza Lektorka zaraża pozytywną energią całą grupę. Podczas zajęć robimy dużo różnorodnych ćwiczeń, korzystając z doskonałego przygotowania merytorycznego prowadzącej. Swoboda, z którą przekazuje nam wiedzę oraz brak presji ze strony grupy, jeśli się czegoś nie wie (to zasługa Lektorki, która dostosowuje sposób prowadzenia zajęć do całej grupy, nie wykluczając nikogo, nawet jeśli niektóre osoby mają problem z wymową bądź słownictwem). Bardzo logiczne i usystematyzowane przekazywanie wiedzy, umiejętności ćwiczone na wiele sposobów. Różnorodność doboru metod i technik.

Te zajęcia to nie tylko doskonały kurs włoskiego – to porcja energii na cały tydzień i dodatkowo zajęcia, które rozwijają. Gorąco polecam ten kurs!

Magda

Wow

17 sierpnia 2022

Tak właśnie można podsumować kurs z Alicja☺️. Zapisałam się na kurs trochę spontanicznie chcąc spełnić swoje marzenie o języku włoskim, wcześniej trochę próbowałam na własną rękę, ale bez sukcesów. Wybór tego kursu okazał się strzałem w dziesiątkę. Zajęcia ciekawe, prowadzący motywuje do dalszej nauki, materiały fantastycznie przygotowane.

Iza

Polecam włoskie rozmowy z Alicją!!!

4 sierpnia 2022

Miałam z Alicją konwersacje przez parę lat. Inicjowała ciekawe tematy, motywowała do poszerzania słownictwa, cierpliwie tłumaczyła jakich sformułowań używa się w codziennym języku. Te lekcje były mi bardzo pomocne w ćwiczeniu mówienia. Polecam!!!

Joanna

Włoski online = pasja

2 sierpnia 2022

Alicja jest twórcą Włoski online. Obserwuję tę dziewczynę od kilku lat i jestem zachwycona. Przede wszystkim pomysłowością – w prowadzeniu zajęć i rozwijaniu strony poświęconej językowi, kulturze i wszystkiemu, co włoskie.

E-book do nauki włoskiego i kurs językowy na kilku poziomach, super robota.

Alicja mieszka w Italii i nauka włoskiego, którą oferuje, obejmuje także włoskie językowe ciekawostki czy nowinki z podwórka.

Włoski online to pasja. Polecam.

Marzenka

POLECAM wloskionline.pl

19 lipca 2022

Zajęcia z Alą to nie tylko dawka wiedzy, która przekazywana jest przystępnie, fachowo i kreatywnie, ale również znakomite sposoby na „rozwiązanie języka”. Nauka przebiega w przyjemnej atmosferze, możliwość konwersacji, podczas której Ala czujnie wyłapuje błędy i od razu je koryguje, uczy poprawności językowej i co ważne zawsze po lekcji materiały są w „chmurze” więc nic nie ucieknie. Serdecznie polecam włoskionlie.pl.

Wiola

Bardzo polecam kurs wloskiego u Alicji!

13 lipca 2022

Bardzo polecam zajecia z jezyka wloskiego z Alicja. Zajecia byly nastawione na mowienie i praktyczne uzywanie jezyka, i porwadzone tak by kazdy mogl sie wypowiedziec. Alicja zawsze z zaangazowaniem i entuzjazmem wyjasniala zawilosci jezyka wloskiego i jego gramatyki. Zajecia byly zroznicowane tematycznie z doborem ciekawych materialow.

Ewa

Nauka włoskiego – tylko z Alicją!

13 lipca 2022

Alicja to niezwykle sympatyczna osoba i bardzo dobry nauczyciel. Dopiero zaczynam przygodę z nauką języka włoskiego, ale zamierzam ją kontynuować – z Alą oczywiście:) Doceniam ogromne zaangażowanie w zajęcia, ciekawe i różnorodne materiały dydaktyczne, mobilizowanie do mówienia i cierpliwość do uczniów. Ogromną zaletą jest także radosna i życzliwa atmosfera zajęć, przy jednoczesnej dyscyplinie i szacunku dla czasu pracy.

Agnieszka

Gorąco polecam zajęcia z Alą

12 lipca 2022

Zajęcia grupowe z Alą są czystą przyjemnością. Ma ogromną wiedzę merytoryczną, którą umie przekazać w sposób przystępny dla każdego. Na zajęciach panuje zawsze miła i wesoła atmosfera, która nie przeszkadza w zgłębianiu tajników włoskiej gramatyki. Wszystkim chcącym nauczyć się języka gorąco polecam :)

Kasia

Ala jest świetną nauczycielką.

11 lipca 2022

Uczestniczyłam w kursie na poziomie C1, który okazał się wspaniałą przygodą w odkrywaniu niuansów języka już w pewnym stopniu znanego. Poszerzanie słownictwa, poznawanie faktów kulturowych, próbki przekładu literackiego – to tylko niektóre plusy tych zajęć. Do tego autorskie materiały i indywidualne podejście do ucznia. Alu, dziękuję :)

Dorota

Potwierdzam wszystkie opinie o zajęciach z Alą i dodaję swoją :)

11 lipca 2022

Z Alicją rozpoczęłam indywidualną naukę języka włoskiego od podstaw. Raczej studentką już nie jestem, więc trochę się obawiałam czy dam radę. Szybko wpadłam w rytm nauki. :). Mam wrażenie, że Ala potrafi zaangażować ucznia w każdym wieku poprzez trafny dobór form i różnorodne materiały edukacyjne, swoim podejściem i pięknym uśmiechem. Ja na lekcje „przychodziłam” z ogromną ochotą i już bez obaw, że nie dam rady. Bardzo polecam lekcje z Alicją :)

Lidia

Z Alicją nauczycie się „praktycznego” włoskiego

10 lipca 2022

Alicja ma bardzo dużą wiedzę na temat praktycznych zwrotów i slowek, oraz kulturowych ciekawostek dlatego zajęcia z nią to czysta przyjemnosc, a nie przykry obowiązek. Jeżeli chcecie posługiwać się językiem włoskim sprawnie i rozumiec dobrze Włochów, to te lekcje są dla Was :). Zajęcia są zróżnicowane, ciekawe z dużą ilością interesujących materiałów. Alicja dostosowuje materiał i sposób prowadzenia zajęć do próśb uczniów. Lekcje z Alą wspominam baaardzo dobrze! Polecam :) !

Ania

Bardzo polecam zajęcia prowadzone przez Alę!

8 lipca 2022

Wydawało mi się, że znam już nieźle włoską gramatykę, ale nie potrafiłam zastosować jej w mowie. Alicja podczas zajęć utrwalała z nami pewien zakres materiału, podając go w lekki, a jednocześnie różnorodny sposób. Dzięki jej niezaprzeczalnemu talentowi pedagogicznemu zagadnienia, wcześniej problematyczne, zaczęły układać mi się w głowie jak puzzle. Na pewno będę kontynuować lekcje z Alą.

Mariola

Odliczam dni do kolejnej edycji!

8 lipca 2022

To był co prawda mój pierwszy kurs grupowy z Alą, ale na pewno nie ostatni. Cały cykl lekcji był ze sobą bardzo spójny, jeden temat wychodził z następnego. Podczas zajęć (jak i podczas pracy własnej w domu) trenowałyśmy wszystkie umiejętności. Było pisanie, czytanie artykułu, powtórka gramatyki, ćwiczenia na jej utrwalenie, zadania ze słuchu, a na sam koniec nawet ćwiczenia z piosenką i jej tekstem. Podczas zajęć grupowych nie musimy robić notatek, Ala robi je za nas plus dodatkowo po lekcji uporządkowuje wszystko, co jest bardzo pomocne, a wszystkie informacje są w jednym miejscu. Do tego wszystko w miłej i luźnej atmosferze :)

Agata
Shopping Cart
Scroll to Top